QUI SOM?

Hola futur grallers i tabalers dels Castellers d’Esparreguera!

Som una família de músics del montserratí amb membres de totes les edats i amb ganes de ser molts més.

Com a bons hooligans bordeus que som, ens trobareu acompanyant a la colla amb les nostres gralles i tabals a totes les actuacions castelleres. Toquem el toc de castells mentres veiem elairar-se els castells treballats a assaig. Com a músic que sóc, he de confessar que em segueixo emocionant tocant l’aleta quan l’enxaneta creua el castell. Plaers de ser músics.

 

REQUISITS I PROVA DE SELECCIÓ

És broma!!!

Els nostres futurs gralles/tabalers necessiten complir només un únic requisit, (i no, no és saber solfeig), sinó tenir moltes ganes de passar-ho bé tant als assajos com a les places. Nosaltres ja ens encarregarem de que aprenguis el toc de castells amb els ulls tancats!

Alguns membres porten molts anys tocant a la colla i d’altres són novatus d’aquest any. Cada assaig intentem millorar el nivell musical de tots i aprendre noves cançons i d’aquesta manera ampliar el nostre repertori i sonar el millor.

 

QUÈ FEM?

Ens reunim cada setmana per assajar noves peces i repassar-ne de les tradicionals.

Participem en les cercaviles, trobades de grallers i tabalers del món casteller i no casteller i les famoses matinades d’Esparreguera. És un dia molt complet pels músics i bonic, despertem Esparreguera des de dalt de tot del campanar i toquem mirant la nostra estimada muntanya de Montserrat; acompanyats dels valents que s’han llevat d’hora i d’altres que encara no han anat a dormir. I després, esmorzem tots plegats esperant la nostra diada.

Com hem dit abans, som a totes les diades castelleres tocant el toc de castells i en acabar ens unim amb els músics de les d’altres colles i toquem el toc de vermut.

També explicar-vos que algun any per Festa Major d’Esparreguera organitzem un ball de gralles on sonen cançons com les d’Obrint Pas, La tanga de Plats Bruts, el tetris, Bola de Drac… és un dels dies més esperats pels músics.

 

ASSAJOS

Els músics dels Castellers d’Esparreguera assagem els divendres de 21.00-22.00h a l’Escorxador.

A més, un dijous al mes hi ha assaig únicament de tabal.